Karlsbaderbullar med äppelmos och mandelremonce

24 bullar

Fördeg
50 g jäst
2,5 dl mjölk
25 g socker
375 g vetemjöl

Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt socker och mjöl och arbeta degen ordentligt. Ställ degen att jäsa övertäckt på varm plats 30-45 minuter, tills den fördubblats i volym.

Bortgöring
Fördegen
55 g socker
10 g salt
4 äggulor
2 dl mjölk
500 g vetemjöl
125 g rumstempererat smör

Arbeta ihop fördegen med alla ingredienser utom smöret och knåda ordentligt. Tillsätt det rumsvarma smöret i klickar och arbeta in det. Knåda tills degen är riktigt elastisk. Låt degen vila övertäckt i 30 minuter.

Mandelremonce
200 g mandelmassa
100 g smör
1 msk kardemummakärnor

Stöt kardemumman i mortel. Kör Mandelmassa, smör och stött kardemumma i matberedare till en slät smet.

Cirka 3 dl äppelmos, gärna med kanel och vanilj
1 ägg till pensling

Dela degen i två delar. Kavla ut dem till två rektanglar som är 30×40 cm. Skär varje rektangel i 12 rutor som är 10×10 cm. Klicka cirka 1 matsked mandelremonce och 1 matsked äppelmos i mitten på varje ruta. Vik in hörnen så de går omlott över sylten och nyp ihop ordentligt så uddarna klistras ihop och inte går upp när bullarna jäser, men det gör inget om man ser litet av fyllningen. Ställ bullarna med skarven uppåt på bakplåtspapperklädda plåtar.

Jäs bullarna övertäckta på varm plats 45 minuter. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda 10-15 minuter i mitten av ugnen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^