Randig cheesecake med hallon, svarta vinbär och röda vinbär

Botten
200 g digestivekex
75 g smör

Fyllning
300 g vit blockchoklad
600 g philadelphiaost
1 dl socker
4 ägg, vita och gula var för sig
2 dl vispgrädde
200 g hallon
200 g svarta vinbär
200 g röda vinbär

Mixa ihop digestivekex och smör i matberedare. Tryck ut den smuliga degen över botten till en rund form med avknäppbar kant. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.

Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till styvt skum i en rostfri bunke. Vispa grädden. Vispa ihop osten med äggulorna och sockret. Rör sedan ner den smälta chokladen och den vispade grädden, och vänd till sist ned den vispade äggvitan. Dela upp smeten i tre delar i separata skålar. Mixa bärsorterna, var för sig, i matberedare eller med stavmixer. Rör ner en sorts bärpuré i varsin bunke med fyllning. Ta ut formen ur frysen. Bred ut röda vinbärs-fyllningen i ett jämnt lager på bottnen. Ställ formen i frysen någon timme. Det behöver inte bli genomfruset, men om man breder ut alla lager med en gång blir det inte randigt, utan sjunker lätt ned. De andra fyllningarna får stå i kylen under tiden. Ta ut formen, bred ut svarta vinbärs-fyllningen jämnt som mellanlager, och ställ i frysen någon timme igen. Ta ut och bred översta lagret med hallonfyllning. Ställ i frysen till nästa dag. Ta ut cheesecaken i god tid innan den ska serveras så den hinner tina. Bäst blir det om man har plats att ställa den i kylskåpet ett par timmar. I rumstemperatur kanske en halvtimme. Men ta av kanten på formen med en gång när den kommer ur frysen, så blir det snyggare. Dekorera gärna med röda vinbärs-blad runt kanten och en hög med röda vinbärs-klasar i mitten ovanpå.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^