Mazariner

20-30 stycken

Mördeg
5 dl vetemjöl
200 g smör
2 dl florsocker
1 ägg
1 krm hjorthornssalt

Fyllning
500 g mandelmassa
250 g smör
5 ägg

Glasyr
2 dl florsocker
4 tsk vatten

Arbeta ihop alla ingredienserna till mördegen i matberedare. Låt vila svalt en timme. Dela degen i 20-30 bitar, beroende på formarnas storlek. Till runda aluminiumformar för engångsbruk är det lagom med 30. Tryck ut degen i formarna med mjölade tummar.

Kör mandelmassa och smör slätt i matberedare. Tillsätt äggen och kör litet till till en jämn smet, men den ska inte bli luftig. Värm ugnen till 200 grader. Fyll formarna till 2/3 med fyllningen. Grädda mazarinerna 15 minuter mitt i ugnen. Låt kakorna svalna.

Rör ihop glasyren och glasera mazarinerna.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^