Estnisk surkålsgryta
Surkål med fläsk och korngryn
1 kg surkål med kummin
2-3 dl vatten
750 g rimmat sidfläsk i bit
1 dl korngryn
salt
Till garnering:
1-2 röda äpplen
ett par snygga kålblad
Använd en gryta med lock som tål ugnsvärme. Inga plasthandtag alltså. Lägg kålen i grytan. Häll över 2-3 dl vatten. Gör en grop i kålen och lägg i korngrynen tillsammans med fläsket. På med locket och in i ugnen. Låt det koka i 180 graders värme 1,5-2 timmar tills alltsammans har blivit mjukt.
Ta upp fläsket, skär det i skivor. Lägg upp kålen med fläskskivorna på ett fat, garnerat med kålblad och rödkindade äppelklyftor. Servera med kokt potatis.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^