Milanostänger

Deg
250 g smör
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl

Fyllning
1 citron
0,25 dl strösocker
250 g mandelmassa
3 msk äggvita

Äggstrykning
1 ägg
1 äggula
1 nypa salt

100 g mandelspån

Arbeta ihop smör, florsocker och vaniljsocker i matberedare. Tillsätt ägget och vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen att vila i kylskåpet ett par timmar.

Riv det gula på citronskalet fint på rivjärn. Rör ihop med sockret tills det blir upplöst och bildar en massa. Arbeta ihop mandelmassa, citron, socker och äggvita i matberedare till en spritsbar massa.

Vispa ihop ägg, äggula och salt till äggstrykningen.

Kavla ut degen med litet mjöl så den inte fastnar. Den ska bli cirka 3 mm tjock. Skär i 6×6 cm stora bitar. Spritsa en tunn sträng med fyllning på bitarna. Pensla med äggstrykning på ena sidan. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt på plåt med bakplåtspapper. Pensla stängerna med äggstrykning och strö över mandelspån. Grädda 10-15 minuter i 225 grader mitt i ugnen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^