Lemonsnaps

2,5 dl socker
125 g smör
0,5 dl ljus sirap
1 ägg
5,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
finrivet skal av 2 citroner
0,5 dl strösocker att rulla kakorna i

Rör socker och smör poröst.Tillsätt sirap och ägg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Riv citronskalet och tillsätt det. Blanda ihop till en slät deg. Kyl i minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader. Häll strösocker på en tallrik. Rulla degen till 40 bollar. Rulla bollarna i sockret och lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Passa noga. Kakorna är färdiga när de precis har börjat spricka litet, men inte hunnit få för mörk färg.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^