Påskbakelser

Sega marängbottnar med vispad grädde och lemoncurd ovanpå som ser ut litet som ägg.

Marängbottnar
3 äggvitor
1,75 dl socker

Sätt ugnen på 125 grader. Blanda vitor och socker i en rostfri bunke. Ställ den i en kastrull med kokande vatten och vispa tills marängsmeten blir tjock och styv. Se till att bunken sluter tätt mot kastrullkanten. Spritsa ut marängsmeten till cirklar med 5 cm diameter på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Lemoncurd
2 gelatinblad
3 ägg
1,75 dl socker
0,75 dl citronsaft
rivet skal av 1,5 citron
100 g smör

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ägg och socker pösigt. Finriv citronskalet och pressa citronerna. Lägg citronskal, citronsaft och smör i en kastrull och koka upp. Häll citronblandningen ner i äggsmeten under vispning och vispa så allt blir ordentligt blandat. Häll tillbaka i kastrullen och värm försiktigt under ständig vispning tills krämen precis kokar upp. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa en liten stund. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg ner i den varma krämen. Vispa tills gelatinet löst upp sig. Sila krämen genom en sil. Låt kallna i burk med lock i kylskåpet.

Till servering
Vispa grädde. Lägg en klick grädde ovanpå en marängbotten. Spola en tesked under varmt vatten. Forma en rund klick av citroncurden med skeden och lägg i mitten ovanpå grädden.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^