Minipajer

Det här blir 24 minipajer med två olika fyllningar som man gör i små folieformar. Pajerna är goda både varma, ljumma och kylskåpskalla! Passar bra både på en buffé och som utflyktsmat.

pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk kallt vatten

Äggstanning:
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
svartpeppar

Fyllning 1:
broccolibuketter
125 g kvibille gräddädel

Fyllning 2:
några soltorkade tomater i olja
200 g fetaost
12 svarta oliver
oregano

Kör ingredienserna till pajdegen i matberedare till en deg. Tryck ut i 24 folieformar och ställ på en plåt med bakplåtspapper.

Vispa ihop äggstanningen. Den ska inte vara så salt eftersom båda fyllningarna är ganska salta.

Koka en skål frysta broccolibuketter i mikron.
Fördela broccoli och smulad ädelost i 12 pajskal.

Strimla soltorkade tomater. Fördela några strimlor soltorkad tomat, en oliv och smulad fetaost och litet oregano i 12 pajskal.

Fördela äggstanningen i alla 24 pajskalen.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader cirka 20 minuter.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^