Valentinbakelser
Sega rosa maränghjärtan med chokladmousse och hallon emellan!
Maränghjärtan:
3 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 krm ättiksprit
röd hushållsfärg
Värm ugnen till 100 grader. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl av sockret till fast skum i en rostfri bunke. Plast är inte bra att vispa äggvita i, eftersom plasten ofta har kvar fettrester. Vispa så att det går att vända bunken upp och ned utan att det rinner ut. Vänd försiktigt ned resten av sockret och färga rosa med hushållsfärg. Spritsa ut marängsmeten till hjärtan på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
Chokladmousse:
200 g mörk choklad
3 äggulor
3/4 dl strösocker
3 dl vispgrädde
3 äggvitor
Hallon att lägga i varje bakelse
Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa gulor och socker vitt och pösigt i bunke nr 1. Vispa 3 dl grädde i bunke nr 2. Vispa äggvitorna till hårt skum i bunke nr 3. Rör ner den smälta avsvalnade chokladen i bunke nr 1. Vänd därefter ner den vispade grädden och sist äggviteskummet i bunke nr 1. Ställ in i kylskåp i cirka 20 minuter.
Vänd ett hjärta upp och ned och spritsa chokladmousse på. Tryck ned ett hallon i mitten på chokladmoussen. Lägg på ett till hjärta som lock.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^