Sandrullad

Dessa kakor brukade bakas på Konditorfackskolan i Uppsala, och receptet har jag hittat i Jan Hedhs 277 sorters kakor.

Cirka 50 st

225 g smör
60 g florsocker
25 g kakao
300 g vetemjöl
50 g flagad mandel att rulla längderna i

Arbeta ihop smör, florsocker, kakao och mjöl i matberedare till en deg. Låt degen vila i plastpåse i kylskåpet en timme. Arbeta degen smidig på bakbordet. Dela degen i två delar och rulla ut till två längder, 35 mm i diameter. Rulla längderna i flagad mandel och lägg dem i frysen så att de blir halvfrysta, så blir det snyggare när man skär. Värm ugnen till 190 grader. Skär skivor med vass kniv och lägg kakorna på bakplåtspapper på två plåtar. Baka i mitten av ugnen i tio minuter.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^