Vit chokladtryffel med kanel och lingon

Det här receptet kommer från systrarna Eisenmans kokbok Vinterns söta. En härlig kokbok som jag använt mycket!

250 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 tsk kanel
1 dl frysta lingon
florsocker att rulla i
300 g vit choklad att doppa i

Hacka chokladen. Lägg i en skål eller tallrik med grädden. Smält i mikron eller vattenbad. Låt svalna i rumstemperatur. Blanda i kanel och frysta lingon. Ställ in tryffelsmeten i kylen och låt den stelna. Doppa en klick av tryffelsmeten i florsocker och rulla till en kula. Lägg kulorna på en bricka eller skärbräda klädd med bakplåtspapper. Ställ in kulorna i frysen minst en timme. Smält den andra mängden vit choklad i mikron eller vattenbad. Doppa kulorna i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapperklädd bricka att stelna. Förvara i burk med lock i kylskåpet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^