Skuren svartvinbärsmarmelad
7 dl vinbär
1 dl vatten
3,25 dl socker
3,5 tsk pektin
strösocker att vända gelén i
Blanda bären och vattnet i en kastrull och krossa bären med en visp under uppvärmningen. Låt massan koka upp. Passera den sedan genom en sil över en ren kastrull. Tillsätt sockret och pektinet och låt marmeladen koka i ca 5-6 minuter.
För att kontrollera om marmeladen är klar gör ett prov. Doppa en sked i marmeladen och lägg in den i kylen och låt den svalna. Känn på konsistensen om marmeladen har stelnat och är fast. Om den inte är klar koka marmeladen ytterligare några minuter.
När marmeladen är färdigkokt häll upp den i en avlång brödform. Täck botten med ett bakplåtspapper så att det går lätt att stjälpa upp den. Låt marmeladen stå svalt i ett dygn så att den stelnar ordentligt. Skär gelén i tärningar som vänds i strösocker innan de serveras.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^