After Eight-kakor

ca 20 kakor, 175 grader

125 g mörk choklad
125 g smör
1 ägg
2,5 dl farinsocker
0,5 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
10 grovhackade After Eight

Mintglasyr:
2,5 dl florsocker
5-6 msk vispgrädde
några droppar pepparmyntsextrakt
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör i en skål i vattenbad eller på låg värme i mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Rör i grädden och chokladblandningen. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smeten till en smidig deg. Blanda sedan i After Eight-bitarna. Forma degen till bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter eller tills kakorna spricker litet på ytan. Kakorna ska kännas något mjuka. Låt kakorna svalna. Blanda under tiden ihop ingredienserna till glasyren. Ringla glasyren över kakorna när de har svalnat helt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^