Earl Grey-kakor

ca 40 kakor, 175 grader

5 tsk teblad, Earl Grey
2 dl kokande vatten
1 dl muskovadosocker
1 dl strösocker
75 g smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
en nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda 1 tsk teblad i det kokande vattnet. Låt dra i ca 5 minuter. Sila bort tebladen och ställ teet i kylskåpet. Kör resterande teblad tillsammans med muskovadosockret i en matberedare till fint pulver. Blanda pulvret med strösocker och smör. Rör poröst. Tillsätt ägg, vaniljsocker och tre matskedar av det kalla teet och blanda till en slät smet. Rör sedan ner mjöl och salt. Klicka med en matsked ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut, så lägg dem inte för tätt. Grädda kakorna i 7-9 minuter.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^