Trattkantarellsoppa
Det här receptet kommer ett reportage om Martina Haag i Elle à la carte 5/97.
6 personer
90 g torkade trattkantareller (eller 2,5 l färska)
2-3 msk smör
6 msk vetemjöl
7 dl avrunnet svampspad
8 dl vatten
3 tärningar grönsaksbuljong
1,5 msk tomatpuré
50 g ädelost, t ex Kvibille gräddädel
3 dl crème fraîche
2 tsk pressad citron
finhackad persilja
Grovkrossa den torkade svampen med handen. Häll över så mycket vatten att svampen är helt täckt och låt ligga i blöt i minst en timme. Låt den rinna av i durkslag. Spara blötläggningsspadet!
Värm svampspadet, vattnet och buljongtärningarna i en kastrull.
Smält smöret i en tjockbottnad gryta och stek svampen på svag värme 5-10 minuter. Pudra över mjölet och rör om väl.
Tillsätt buljongen, litet i taget, under omrörning. Smaksätt med tomatpuré och ädelost och låt soppan koka 10 minuter.
Rör ner crème fraîche och citronsaft.
Strö över hackad persilja strax före serveringen.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^