Filmjölkslimpa
Den här filmjölkslimpan är så bra. Man kan slänga ner litet vad man har lust med, och den ska inte knådas eller jäsa. Bara 45 minuter i ugnen.
4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl russin eller lingonsylt
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2,5 dl grovt rågmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk anis
1 tsk fänkål
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Rör ner russin eller lingonsylt. Blanda alla övriga ingredienser och rör ner. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att papperet sticker upp över kanterna. Fyll formen med smet. Grädda i mitten av ugnen cirka 45 minuter.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^