Kanelbullar
Deg
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
14-15 dl vetemjöl
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk kanel
Uppvispat ägg till pensling
Pärlsocker
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en stor bunke och rör ut den med litet av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt och kardemumman och rör om. Tillsätt nästan allt mjöl, men spara litet till utbakningen. Arbeta degen tills den blir slät och blank. Täck den med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på smör och strö över socker, vaniljsocker och kanel. Rulla ihop och skär vardera rulle i 20 bitar. Lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker på bullarna. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^