Kardemumma- och mandelbullar

Deg
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
2 tsk nystött kardemumma
14-15 dl vetemjöl

Mandel- och kardemummaremonce
300 g mandelmassa
150 g smör
1 msk nystött kardemumma

Uppvispat ägg till pensling
Pärlsocker

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en stor bunke och rör ut den med litet av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt och kardemumman och rör om. Tillsätt nästan allt mjöl, men spara litet till utbakningen. Arbeta degen tills den blir slät och blank. Täck den med bakduk och låt jäsa 30 minuter.

Kör mandelmassa, smör och nystött kardemumma i matberedaren till en slät kräm.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, 30×40 cm. Bred på remoncen. Vik den utkavlade degen dubbelt, så det blir en rektangel som mäter 20×30 cm. Skär varje rektangel i cirka 20 remsor. Tvinna remsorna, slå en knut av dem, vik in ändarna under bullen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av av ugnen 8-10 minuter.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^