Ett tjuv- och rackarspel

6 november 2010 10:07 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Spel och pussel | 4 kommentarer

Minns ni att jag hittade ett sånt här spel i somras på bakluckeloppisen i Norrskedika, men ett tyskt? Köpte det då för att det var så snyggt, även om jag inte kan tyska. Nu hittade jag alltså en svensk variant. Roligt! Gillar verkligen att det heter Ett tjuv- och rackarspel, och uppskattar särskilt att det är korrekt skrivet med bindestreck efter tjuv. Avskyr att det så ofta skrivs fel i sådana sammanhang.

4 kommentarer

  1. Jag minns tjuv- och rackarspelet mycket väl! Försöker dra mig till minnes vem i kompiskretsen som hade det, men förgäves. Det måste ha varit någon som jag spelade spel hos ganska ofta, minnet av just det spelet är starkt. Konstigt nog, för det verkar inte vara något särskilt avancerat spel. Roligt att se bilderna igen, kul att det tydligen fortfarande går att hitta. (Håller med om bindestrecket för övrigt.)

    Med vänlig hälsning,
    Urban

    Comment by Urban Jönsson — 2010-11-06 11:07 #

  2. Det är bra med korrekt svenska. Saknas subjekt i din text dock.

    Comment by Hatti — 2010-11-06 18:34 #

  3. Jag såg på nyheterna igår att försäljningen av sällskapsspel stadigt sjunker, till förmån för olika dataspel. Idag finns ju även sådana klassiker som ”Monopol” i datavariant. Tråkigt med vikande siffror för de ”analoga”, men kanske har vi en del av förklaringen i att det finns så fina vintage-spel att få tag i!! Du verkar vara duktig på att nosa upp dem, i fint skick verkar dina fynd vara också!
    mvh helena

    Comment by enannanhelena — 2010-11-07 18:51 #

  4. Hejsan!

    Jag fyndade också ett sånt här snyggt spel idag på loppis i Finland. :) Dessvärre var det inga regler med. Skulle du möjligtvis kunna vara så vänlig och fota och skicka reglerna? Jag skulle vara såå tacksam!

    Mvh, Elin

    Comment by Elin — 2017-07-18 16:40 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^