Polkagristryffel

100 g mörk choklad av bra kvalitet
100 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl krossade polkagrisar
Strösocker att rulla tryffeln i
Ev. röd hushållsfärg att färga strösockret med

Krossa polkagrisarna i mortel eller lägg dem i plastpåse och hamra dem. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner chokladhacket så det smälter. Rör ner polkagriskrosset. Häll över i en skål eller tallrik och ställ i kylen att kallna och få lagom fast konsistens. Rör om någon gång ibland. Rulla tryffelsmeten till bollar och rulla bollarna i strösocker. Om man vill kan man först färga strösockret rosa genom att blanda i någon droppe röd hushållsfärg. Förvara tryfflarna i burk med lock i kylskåpet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^